Hybridilämpöpumput

Hybridilämpöpumppu on nimensä mukaisesti hybridi lämmitysmuoto, jossa lämpöenergia otetaan pääsääntöisesti ilma-vesilämpöpumpulla ilmasta ja toissijaisesti öljystä. Kaikilla ilma-vesilämpöpumpuilla on oltava jokin apulämmönlähde erittäin kovien pakkasten varalle, kun pelkän lämpöpumpun teho ei riitä kattamaan kaikkea talon ja käyttöveden lämmitystä. Tavallisissa ilma-vesilämpöpumpuissa tuo lisälämmönlähde on sähkö, mutta hybridilämmityksessä lisälämmönlähteenä käytetään öljyä.

Hybridilämpöpumppu on ihanteellinen vaihtoehto vanhan öljykattilan tilalle, kustannustehokkaaksi lämmitysratkaisuksi esimerkiksi vanhoihin taloihin, joissa lämmitysverkoston tarvitsema menovesi joudutaan lämmittämään normaalia korkeammaksi.

Atlantic

Atlantic Hybrid Oil – täsmäisku energiaremontoitavaan öljylämmitystaloon

Viimeistään silloin, kun vanha öljykattila ja öljypoltin tulevat tiensä päähän, on päälämmönlähteeksi erittäin kustannustehokasta vaihtaa auringon tuottama lämpö, joka ilmavesilämpöpumpulla siirretään talon lämmitysveteen.

Ulos asennetaan ulkoyksikkö joka kylmäaineen avulla siirtää lämmön vanhan kattilan tilalle sijoitettuun sisäyksikköön, joka on nykyaikainen öljykondenssikattila. Öljyä kuluu jatkossa huomattavasti vähemmän. Koska laitteisto käyttää öljyä ainoastaan huipputehojen tuottamiseen, riittää ennen vuodessa poltettu öljymäärä nyt noin 10 vuotta.

Lämpöpumpun vuosihyötysuhde, joka muodostuu koko lämmityskauden kulutetun ja saadun energian suhteesta on 4,3. Käytäntö on osoittanut, että entiset lämmityskustannukset puolittuvat.

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt